Kussenhoes – Kunst – Luxe gobelinstof – Pomegranate en Lelie – William Morris – 45 x 45 cm

 20,95

8 op voorraad

Verdien 21 Punten!

Beschrijving

Kussenhoes – Kunst – Luxe gobelinstof – Pomegranate en Lelie – William Morris – 45 x 45 cm

UNIEK LEVENSSTIJLONTWERP:

Het originele patroon van lelie en granaatappel was verkrijgbaar met een achtergrond van ivoor, Jupiterblauw, kobalt, erfgoedrood of steenkool. Dante Gabriel Rossetti schilderde niet minder dan acht schilderijen van William Morris’ vrouw, Jane Morris, als Proserpine, de godin die door Pluto naar zijn paleis van de doden in de onderwereld, Jane was Rossetti’s minnares gedurende bijna een decennium, van 1865-1876, toen Jane ontdekte dat hij verslaafd was aan het opiaat laudanum, schilderde Rosetti Jane ook als Beatrice, Pandora en Astarte, maar het was de godin van de onderwereld dat hij keer op keer terugkeerde.

Lelies worden al lang in verband gebracht met herstelde onschuld na de dood in 1882, Morris kocht deze symbolen samen in zijn ontwerp voor Lily and Pomegranate, Morris’ ontwerp toont een complex achtergrondpatroon, toen dit ontwerp werd overgebracht naar een houtblok voor behang- en patroon werd weergegeven door stippen die “sneeuw” suggereerden, en de winter die volgde op Demeters verlies van haar dochter en Morris ‘eigen onschuld bij het verlies van zijn geïdealiseerde liefde voor Jane.

Productomschrijving:

Met dit kwalitatief hoogwaardige kussenhoes creëert u snel een vrolijke woonkamer. De uitstraling is romantisch en tijdloos tegelijk.

  • Afmeting: 45 cm.
  • Materiaal: 100% recyclable polyester
  • Wasbaar op 30 graden.
  • Niet in de droger.
  • Zonder vulling.

Binnenkussen maat 45 cm is hier te bestellen: